Gastro plyny

Potravinářský – gastro – plyn

Společnost Proindustry, s.r.o. je prodejce, distributor, dodavatel a dopravce potravinářský – gastro plyn. Jedna z hlavních nabízených činností naši společnosti Proindustry.

Potravinářský plyn a jeho druhy:

Mezi potravinářský – gastro plyn patří Biogon® (směs Dusík + CO2), Dusík, CO2 a jejich různé směsi s označením potravinářských plyn.

Potravinářský – gastro – plyn a jeho úkol:

Potravinářské plyny se používají při výrobě a spotřebě nápojů i potravin. Pomocí plynu se zajistí kvalita, ochrana a trvanlivost nápoje nebo potraviny ať už při výrově nebo spotřebě.

Potravinářských plyn a jeho použití:

Uživateli potravinářských – gastro plynů při výrobě nápojů a potravin jsou pivovary, minipivovary, vinařství, sodovkárny, balírny minerálních vod, výrobci mastných výrobků ale třeba i sklad na dozrávání banánů.

Spotřebiteli potravinářských – gastro plynů jsou restaurace, hospody, bary, vinárny, domácnosti a firmy pro zajištění pitného režimu, balírny nejrůznějších potravin a mnoho dalších provozů.

Dělejte věci chutně! Dopřejte sobě i zákazníkům kvalitní nápoj nebo potravinu.

Více info o produktech naleznete na: www.gastrogas.cz

Redukční ventil pro připojení tlakové lahve s potravinářský - gastro plyn. Slouží pro redukování tlaku plynu z tlakové lahve do spotřebiče a zajištuje stabilitu tlaku.
Redukční ventil BEER control

Čepovací a výčepní plyn = potravinářský gastro plyn

BIOGON® pro kvalitní pivo
BIOGON® je optimálním řešením pro uchování kvality piva. Jde o speciální směs dusíku a oxidu uhličitého určenou pro čepování piva, která vhodně kombinuje všechny výhody obou těchto plynů:
   – zabraňuje přesycení piva oxidem uhličitým
   – zajišťuje dokonalou ochranu piva před zvětráváním v sudu i v potrubí a podporuje tak jeho trvanlivost
   – po celou dobu čepování piva zajišťuje mikrobiologickou čistotu nad hladinou piva v sudu

Výroba a ochrana vína
Pro výrobu a ochranu vína jsou určeny nové technologické postupy využívající dusík (N2), oxid uhličitý (CO2), argon (Ar) a oxid siřičitý (SO2), ale také potřebná aplikační zařízení a know-how. Ta umožní použít technologie a ochrání víno po celou dobu zpracování od samotných hroznů až po finální výrobek.

Výroba nealkoholických nápojů
Při výrobě sycených nealkoholických nápojů má nezastupitelnou úlohu plynný oxid uhličitý. Dává nápojům charakteristickou perlivou chuť a zajišťuje jejich osvěžující efekt. Působí i jako stabilizátor nápoje pro prodloužení jeho trvanlivosti. Jako antioxidační, konzervační a dezinfekční prostředek při výrobě ovocných šťáv a dření se využívá vlastností oxidu siřičitého.