Plyny a svářecí technika

Potravinářské gastro plyny

 

Společnost Proindustry, s.r.o. zajišťuje prodej tlakových lahví s potravinářskými plyny nejen na prodejnách ale zajišťuje i rozvoz a distribuci až přímo k zákazníkům do jejich provozů. 

Exkluzivní kvalitu a trvanlivost točených, čepovaných nápojů ale i potravin zajistí potravinářský gastro plyn. Směsný plyn Dusík + CO2 ( nazývaný Biogon® ), Dusík, CO2 a další jejich směsi smíchané v nejrůznějších poměrech. To jsou potravinářské gastro plyny v lahvích od Proindustry, s.r.o.

Fotka zapalování plynového sporáku

 

Redukční ventil pro připojení tlakové lahve s potravinářský gastro plyn.

 

Potravinářské plyny a jejich použití

Uživateli potravinářských gastro plynů při výrobě nápojů a potravin jsou pivovary, minipivovary, vinařství, sodovkárny, balírny minerálních vod, výrobci mastných výrobků ale třeba i sklad na dozrávání banánů.

Spotřebiteli potravinářských gastro plynů jsou také restaurace, hospody, bary, vinárny, domácnosti a firmy pro zajištění pitného režimu, balírny nejrůznějších potravin a mnoho dalších provozů.

 

Dělejte věci chutně! Dopřejte sobě i zákazníkům kvalitní nápoj nebo potraviny.

 

BIOGON® pro kvalitní čepované pivo

BIOGON® je optimálním řešením pro uchování kvality piva. Jde o speciální směs dusíku (N2) a oxidu uhličitého (CO2) určenou pro čepování piva, která vhodně kombinuje všechny výhody obou těchto plynů. Zabraňuje přesycení piva oxidem uhličitým. Zajišťuje dokonalou ochranu piva před zvětráváním v sudu i v potrubí a podporuje tak jeho trvanlivost. Po celou dobu čepování piva zajišťuje mikrobiologickou čistotu nad hladinou piva v sudu.

Výroba, stáčení a ochrana vína

Pro výrobu, stáčení a ochranu vína jsou určeny nové technologické postupy využívající dusík (N2), oxid uhličitý (CO2), Argon (Ar) a oxid siřičitý (SO2), ale také potřebná aplikační zařízení a know-how. Ta umožní použít technologie a ochrání víno po celou dobu zpracování od samotných hroznů až po finální výrobek.

Výroba a stáčení nealkoholických nápojů

Při výrobě a stáčení sycených nealkoholických nápojů má nezastupitelnou úlohu plynný oxid uhličitý (CO2). Ten dává nápojům charakteristickou perlivou chuť a zajišťuje jejich osvěžující efekt. Působí i jako stabilizátor nápoje pro prodloužení jeho trvanlivosti.

Plyny a svářecí technika