Plyny a svářecí technika

Potravinářské gastro plyny

Exkluzivní kvalitu a trvanlivost točených a čepovaných nápojů zajistí potravinářský gastro plyn. Směsný plyn Dusík + CO2 ( nazývaný Biogon® ), Dusík, CO2 a další jejich směsi smíchané v nejrůznějších poměrech. Dále se používají pro balení potravin či dozrávání banánů. To jsou potravinářské gastro plyny v lahvích od Proindustry.

Druhy plynů

Mezi potravinářské gastro plyny patří Biogon® ( směs Dusík + CO2 ), Dusík, CO2 a jejich různé směsi s označením potravinářský plyn.

Úkol plynu

Potravinářské plyny se používají při výrobě a spotřebě nápojů ale i potravin. Pomocí plynu se zajistí kvalita, ochrana a trvanlivost nápoje nebo potravin ať už při výrově nebo její spotřebě.

Společnost Proindustry, s.r.o. zajistí prodej, dopravu a distribuci tlakových lahví s potravinářskými plyny až přímo k zákazníkovi.

Fotka zapalování plynového sporáku

Redukční ventil pro připojení tlakové lahve s potravinářský gastro plyn. Potravinářský plyn a jeho použití

Uživateli potravinářských gastro plynů při výrobě nápojů a potravin jsou pivovary, minipivovary, vinařství, sodovkárny, balírny minerálních vod, výrobci mastných výrobků ale třeba i sklad na dozrávání banánů.

Spotřebiteli potravinářských gastro plynů jsou také restaurace, hospody, bary, vinárny, domácnosti a firmy pro zajištění pitného režimu, balírny nejrůznějších potravin a mnoho dalších provozů.

 

Dělejte věci chutně! Dopřejte sobě i zákazníkům kvalitní nápoj nebo potraviny.

 

BIOGON® pro kvalitní pivo

BIOGON® je optimálním řešením pro uchování kvality piva. Jde o speciální směs dusíku a oxidu uhličitého určenou pro čepování piva, která vhodně kombinuje všechny výhody obou těchto plynů. Zabraňuje přesycení piva oxidem uhličitým. Zajišťuje dokonalou ochranu piva před zvětráváním v sudu i v potrubí a podporuje tak jeho trvanlivost. Po celou dobu čepování piva zajišťuje mikrobiologickou čistotu nad hladinou piva v sudu.

Výroba a ochrana vína

Pro výrobu a ochranu vína jsou určeny nové technologické postupy využívající dusík (N2), oxid uhličitý (CO2), Argon (Ar) a oxid siřičitý (SO2), ale také potřebná aplikační zařízení a know-how. Ta umožní použít technologie a ochrání víno po celou dobu zpracování od samotných hroznů až po finální výrobek.

Výroba nealkoholických nápojů

Při výrobě sycených nealkoholických nápojů má nezastupitelnou úlohu plynný oxid uhličitý ( CO2 ). Ten dává nápojům charakteristickou perlivou chuť a zajišťuje jejich osvěžující efekt. Působí i jako stabilizátor nápoje pro prodloužení jeho trvanlivosti. Jako antioxidační, konzervační a dezinfekční prostředek při výrobě ovocných šťáv a dření se využívá vlastností oxidu siřičitého.

Plyny a svářecí technika